Tininitis
De Oosterse kijk op Tinitist

Oor- en gehoorklachten

Oorklachten bestaan ​​in vele vormen: ontstekingen, oorsuizen ( tinnitus ), slecht horen, doofheid en ziektepatronen waarbij oorklachten kenmerken zijn, zoals bij de ziekte van Ménière.

De Westerse geneeswijzen zullen hun aandacht richten op de alles in dat gebied onderzoeken. Andere vormen van geneeskunde hebben het op dat gebied nooit zo ver geschopt, maar hebben door hun benaderingswijze samenhangen ontdekt die in het westen onbekend zijn.

Indien er geen optimale energiecirculatie in en rond het oor is, dan kunnen daar klachten ontstaan (oorsuizen, ontstekingen, slechthorendheid, enz.).De belangrijkste energetische afwijkingen bij het oor zijn: een teveel van te weinig energie, stagnaties van vertroebeling van de energie en de daar aanwezige contacten.


Te weinig energiecirculatie:

Volgens de instructies van de traditionele Chinese geneeswijze wordt het oor gevoed (met energie) door de nieren (nier-meridiaan). Te gevolgen van nier-energie kan het voorkomen van uitgeput worden. Dit kan leiden tot oorklachten.

Regelmatige oorontstekingen kunnen het gevolg zijn.

Oorsuizen gaat ook vaak samen met een slechte voeding van de oren, door de nier-energie.
Andere klachten die problemen op kunnen treden zijn: lage rugpijn, knieklachten, urine-problemen (incontinentie, regelmatig plassen, enz.)


Een mooie circulatie:

Het kan zijn dat energieën de oren niet goed bereiken. Verstoringen in de nek kunnen daar de oorzaak van zijn (scheefstaande wervels, whiplash, enzovoort.).Slijmerige lichaamsvloeistoffen kunnen de energie, onvoldoende energie van een circulatie bereiken. Dit komt vaak voor bij patiënten met de ziekte van Ménière. Onder andere de spijsvertering kan ontstaan. Chinese kruidencombinaties die de " vochtige " (= vochtlijm, enz.) kunnen worden aangevuld met de juiste voedende kruiden, kunnen geval van een behandeling.

Bij kleine kinderen ontstaan van ontstaan tot 'dampvorming'; het eten kan niet goed verteerd worden. Als deze kinderen ook nog een zwakke nier-energie hebben, kunnen ze regelmatig worden door oorontstekingen.
Aanpassen van het dieet is van belang om de problemen te verminderen.

Lichaamsvreemde energieën van buiten af kunnen het lichaam binnendringen en de circulatie in het lichaam verstoord. Indien iemand met zijn (blote) arm, schouder van nek in de kou zit en/of op de tocht en het lichaam is daar (op dat moment) onvoldoende weerbaar tegen, dan kunnen energieën binnendringen die tot niet gering problemen kunnen leiden.
[Aangezichtsverlamming kan ontstaan, door dergelijke invloeden.] Acupunctuur is dan één van de betere methoden om deze invloeden van buiten uit het lichaam te werken.

Oorsuizen tien gevolgen van zwakke nier-energie kunnen ook worden gebruikt met Chinees (die deze energie versterken). Voeden van de tekorten is logischer dan symptomen onderdrukken.
Verstoringen in de nek zijn te behandelen door craniosacraal therapie, chiropractie, manuele therapie, Shiatsu.
Zie in verband met samenhangende ook onder nek- schouder- en armklachten.


Teveel energie in het hoofd:

Een teveel aan energie in het hoofd kan tot stagnaties en klachten zoals oorsuizen leiden. Dit probleem ontstaat door een bepaalde verstoringen van de lever-meridiaan, die de oorzaak zijn van sterke effecten energieën. Migraine en hoge bloeddruk zijn ook een veel voorkomend risico. Ook kunnen dan oogklachten en schouder/nekklachten optreden. Stress, spanningen, belastingen, vermijden zijn belangrijk. Alle vormen van traditionele Chinese geneeswijzen (acupunctuur, kruiden, shiatsu, tuina) kunnen hier een goede invloed op ontstaan.

Het geluid dat gehoord wordt kan soms informatiever verstrekken t.a.v. de soort energiestoring (hoge of lage toon, klokkengelui). Een Oosters geschoolde therapeut zal deze informatie koppelen aan andere kenmerken van de persoon.

Langdurige richtlijnen van de energie rond de oren kan op de lange duur leiden tot blijvende schade, die door patronen kunnen worden weergegeven. Indien er sprake is van een kans op volledig herstel een stuk lager. Wacht dus geen jaren voor je er iets aan laat doen.


Vrijwaring

Bekijk ook artikel:


Remco Willekus
15 March, 2022
Share this post
Archive
Overvloed creëren doe je zo
Is er een te kort?